CH4 molekül mü bileşik mi? 

Dönem sonunun yaklaşmasıyla konu eksiklerini tamamlamak isteyen öğrenciler CH4 molekül mü bileşik mi sorusunu gündeme getirdi. Kimya dersinin temel konusu molekül ve bileşikler, CH4 molekül mü bileşik mi sorusuyla araştırılıyor. Peki, CH4 molekül mü bileşik mi? İşte, CH4 molekül mü bileşik mi sorusunun detaylı cevabı… 

CH4 molekül mü bileşik mi? 

Molekül aynı cins atomların oluşturduğu temel yapıtaşlarıdır örneğin, H2, O3 gibi. Bileşikler ise yine oluşan yapının temel halini gösterir ama farklı cins atomlardan oluşur örneğin Fe2O3 ya da H2O2 olarak örneklenebilir. Örneğin iyonik bağlar bir molekül içinde olamaz ama bileşik içinde olabilir. Su yani H2O2 bir bileşiktir ama onu oluşturan H2 ve O2 birer moleküldür. H ve O ise birer elementtir.  

Metan, kimyasal formülü CH4 (Karbon ve 4 Hidrojen atomu) olan bileşiktir. Normal sıcaklık ve basınçlarda gaz halinde bulunan metan, kokusuzdur. CH4 molekülü apolardır. Doğal gazın bir bileşenidir ve önemli bir yakıttır. Doğal metan hem zemin altında hem de deniz tabanı altında bulunabilir. Yüzeye ve atmosfere ulaştığında atmosferik metan olarak bilinir. 1750’den beri Dünya’nın atmosferik metan konsantrasyonu yaklaşık %150 oranında arttı ve uzun süren ve küresel olarak karışan sera gazlarının toplam radyasyon zorlamalarının %20’sini oluşturuyor. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Gündüz Gece Kürşat kimdir, nereli 

Ayın evreleri nasıl oluşur?